В період поширення коронавірусу важливо правильно харчуватись

0

Під час епідемії варто не забувати про зміцнення імунітету. За допомогою чого — пояснюється у публікації на сайті zdorovia.com.ua


Вітаміни групи В

Мікронутрієнти відповідальні за ріст клітин. Вважається, що вони корисні для відновлення шкіри, кісток, м’язів і клітин крові. Група В важлива для імунітету. Сочевиця, шпинат і картопля багаті вітаміном B6. Фолієва кислота, що міститься в вітаміні В9, є в нуте, часнику, червоної квасолі, шпинаті, капусті. B12 багато в продуктах тваринного походження — м’ясі, м’ясних субпродуктах, яйцях.

Вітамін D

Вітамін D виробляється під час впливу на шкіру сонячних променів. Він вкрай важливий для здоров’я і імунітету. А якщо через карантин немає можливості поніжитися на сонці, то отримуйте вітамін з їжі — риби, печінки, яєць, або приймайте добавки.

Вітамін С

Він може скоротити тривалість застуди у здорових людей. Продукти з високим вмістом вітаміну С включають брокколі, апельсини, червоний перець, капусту, чорну смородину, ківі.

Залізо і Цинк

Залізо, цинк також підвищують імунітет. Залізо сприяє утворенню крові, відповідає за транспортування кисню. Цинк важливий для виділення ферментів в організмі і частково відповідає за розподіл клітин.

Цинк можна знайти в гарбузовому насінні, сочевиці, вівсянці, бразильських горіхах і гречці. Залізовмісні продукти включають фісташки, нут, просо, фенхель, яловичину, печінку теляти.

Добавить комментарий